Facebook Twitter Instagram Youtube
 
Iulius Mall, Timişoara
Cos de cumparaturi
Cont client
Telefon
Cautare

Trandafirii portocalii. Ce semnifică și când au apărut

Home » Blog » Trandafirii portocalii. Ce semnifică și când au apărut
21 FEB 2019

Istoria trandafirilor portocalii

Primul trandafir de culoare portocalie a apărut abia la jumătatea secolului al XX-lea, fiind obținut prin hibridizarea unui trandafir roșu cu unul galben. Trandafirii floribunda, cei de grădină, au fost cei în rândul cărora a avut loc primul succes în ceea ce privește obținerea culorii portocalii. Se întâmpla în anul 1951, iar 9 ani mai târziu, în 1960, era obținut primul trandafir portocaliu Tea, cu floare mare,impunătoare, și a fost denumit „Tropicana”.

Între timp, trandafirii portocalii nu mai sunt o raritate și în prezent există zeci de soiuri de trandafiri în nuanțe încântătoate de portocaliu.

Semnificația trandafirilor portocalii

 

Portocaliul este o culoare puternică, iar împreună cu semnificația trandafirului, devine simbolul entuziasmului, al pasiunii.

 

Chiar dacă nu sunt asociați foarte des cu romantismul, trandafirii portocalii, pot, totuși, transmite sentimente puternice, iar dăruirea acestora poate fi o manifestare a fascinației, o metaforă pentru o pasiune intensă sau pentru atracție.

De semenea, poți apela la trandafiri portocalii dacă vrei să mulțumești cuiva sau vrei să îți exprimi admirația. Având o culoare vibrantă, îi poți dărui cu succes persoanelor energice și entuziaste.

Dacă vrei să-i faci cuiva ziua mai luminoasă, poți comanda trandafiri portocalii online, cu livrare la domiciliu.

OFERTE SPECIALE
PRODUSE LA PRETURI PROMOTIONALE
DISCOUNT PANA LA 50%
Copyright © 2024 Floraria Lotus , Web design by Royalty